Questions Search

This website covers previous years question papers of various universities and colleges in India. Moreover, the information on admission to various courses from various universities/institutes/colleges are also available. Research paper questions are also updated from time to time. Also the latest teaching faculty plus teachers jobs, Government jobs, Banking Jobs, and other jobs are regularly updated to help jobless candidates. Admit cards of various recruitment of Govt organisation are updated. Search your terms using the sejavascript:void(0)arch box provided.
Are you student / faculty of Vikram University Ujjain? We are collecting old question papers. If you have latest question papers 2016 / 2015 / 2014 years, then contact us through email [email protected] / [email protected] . We will give you money for your question papers you send to us.

TNPSC Group IV 2016 Model Questions AnswersTNPSC Group IV

Anna Univ B.E Civil Engineering Previous Years Question PapersBE Civil Anna Univ

Anna Univ B.E EEE Previous Years Question PapersB.E EEE Anna Univ Questions

Anna Univ B.E Mechanical Engineering Previous Years Question PapersMechanical B.E Questions

Anna Univ B.E CSE Previous Years Question PapersMechanical B.E Questions

Anna Univ B.E ECE Previous Years Question PapersMechanical B.E Questions

VTU Question PapersLatest News

Dharmsinh Desai University Previous Years Question PapersLatest News

NEW: Last 05+ Years Question Papers of CE6451 Fluid Mechanics and Machinery

NEW: ME6502 Heat and Mass Transfer AU Chennai Last 10 Set of Question Papers

NEW: CE2027 Housing Planning and Management 2014 Question Paper

Himachal Pradesh University (HPU) Previous Years Question Papers

ME2027 PPCE All Previous Years Question Papers [NEW]

GNDU Previous Years Question Papers [NEW]

Teachers TGT, PGT, PRT jobs in New Delhi Schools

GATE 2016 JANUARY

Follow by Email

Thursday, January 14, 2016

Railway Exam Group D and C Question Paper

Are you looking for Railway Exam Group D/C Question Paper ? You can collect some sample questions for RRB exams. Check out the questions collections listed below:

Railway Exam Group D/C Question Paper

Q1. Four years ago, the average age of A and B was 18 years. At present the average age of A, B and C is 24 years. What would be the age of C after 8 years?

30 years
32 years
(c)28 years
25 years
Answer: 1

Q2 There are 40 coins in a bag, consisting of Rs. 5 and Rs. 2 coins. If the total amount is Rs. 140, how many Rs. 2 and Rs. 5 coins are there in the bag?

20 each
25 and 15
30 and 10
22 and 18
Answer: 1

Q3. The sum of the interior angles of a polygon is twice the sum of its exterior angles. How many sides does the polygon have?

8 sides
9 sides
12 sides
6 sides
Answer: 1

Q4. X walked 35 metres towards South, then turned left and walked 25 metres, and again turned left and walked for 35 meters. He then turned to his right and walked 20 metres. At what distance and direction from the starting point is X now standing?

20m West
45m East
20m East
45m North
Answer: 2

Q5. Where is the headquarters of UNESCO located ?

Paris
Oslo
Rome
Istanbul
Answer: 1

Q6. Which least number when added to 2000 makes it exactly divisible by 19?

7
11
14
17
Answer: 3

Q7. The VIBGYOR spectrum is related to

Light
Sound
Motion
Energy
Answer:  1

Q8. The south- west monsoon starts during

May- June
June- July
July – August
August- September
Answer: 1

Q9. If DEADLY is coded as GHDGOB, then MOTIVE will be coded as

OQVKXG
NPUJWF
PRWLYH
QSXMZI
Answer: 3

Q10. The largest store of bauxite has been found in the district of

Nellore
Engule
Vishakhapattnam
Tulcher
Answer:  1

Q11. 300 men can do a work in 16 days. To do of the work in 15 days the number of men required is

80
75
60
45
Answer:  1

Q12. The chief foodgrain crop of Andhra Pradesh is

Ragi
Jowar
Wheat
Rice
Answer: 4

Q13. The first successful synchronous satellite of India is

SLV
APPLE
ROHINI
INSAT
Answer:  3

Q14. Which Indian player has taken the highest number of wickets in Test Cricket ?

S. Bedi
Kapil Dev
Sri Nath
Anil Kumble
Answer: 4

Q15. Eager : interest : : Sharp : ?

Desire
Height
Smile
Intelligence
Answer: 4

Q16. Which kind of energy is there in a stretched rubber band?

Kinetic
Magnetic
Potential
Constant
Answer: 3

Q17. Which of the following places is known for path figurine painting ?

Painting
Raghurajpur
Pipili
Jajpur
Answer: 4

Q18. The telegraphic code was invented by

F.B. Morse
Arcwright
Thomas Addison
Marconi
Answer: 1

Q19. If A : B = 2 :1 and B :C = 6 : 5, then A : B : C =?

2 : 6 : 5
2 : 7 : 5
4 :10 : 7
12 : 6 : 5
Answer:  4

Q20. What will come in place of the question mark in the following number series?

16 ,21, 7, 13, 18, 6, 19, ?, ?

22 and 6
24 and 8
22 and 8
24 and 6
Answer: 2

No comments:

Post a Comment

Pen down your valuable important comments below